• Hoe alternatief is Rebalancing?

    Rebalancing richt zich op persoonlijke ontwikkeling. Je kunt het vergelijken met coaching, maar dan met het lichaam als basis. Rebalancing valt daarmee niet onder de reguliere geneeskunde, maar geldt als een alternatieve behandelmethode.

    Rebalancing is ontstaan in de jaren ’70 in het groei- en meditatiecentrum van Osho in India. In dit centrum kwamen lichaamswerkers en therapeuten bij elkaar en hebben uit verschillende stromingen een manier van werken gemaakt die heeft geleid tot een spirituele, speelse lichaamsgerichte benadering.

    Zelfinzicht in je eigen natuurlijke kwaliteiten

    Rebalancing is gericht op zelfinzicht, bewustzijn en op de natuurlijke kwaliteiten van jou als persoon. Daarmee heeft een Rebalancer meer overeenkomsten met een coach dan met een therapeut. Bij een coach ligt de nadruk echter op het gesprek en zelfanalyse, terwijl de Rebalancer kijkt naar wat het lichaam je kan vertellen.

    Zo staat LichamelijkerWijs erin

    LichamelijkerWijs is opgericht door Paula Roosjen. Van huis uit ben ik logopedist en vanuit die achtergrond hecht ik veel waarde aan de Nederlandse gezondheidszorg. Binnen de opleiding tot Rebalancer is er aandacht voor het herkennen van aandoeningen. Als ik ook maar enig vermoeden heb dat er een medische oorzaak meespeelt, zal ik je aanraden naar de huisarts te gaan.

    Rebalancing als alternatieve geneeswijze

    Rebalancing wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekering. Het is een investering in je eigen ontwikkeling. Als een Rebalancer de opleiding Medische basiskennis heeft gevolgd kan een deel worden vergoed door de aanvullende verzekering en valt het onder alternatieve geneeswijze.