5-1-2020

Weer een fris nieuw jaar. In de praktijk een paar veranderingen in het meubilair.
Daarnaast heb ik een belangrijke keus gemaakt. Vanaf juli zal ik alleen nog  werken als rebalancer en docent. Het werken als rebalancer brengt mij zoveel plezier, voldoening en graag zou ik me nog verder willen ontwikkelen in dit mooie vak.

 

 

27-10-2019

Van 16-10-2019 t/m 20-10-2019 ben ik 5 dagen bij een training ‘Empowering Presence’ van Nishant Matthews geweest. Een letterlijke vertaling: ‘Bekrachtigen van aanwezig zijn’. Wat mij het meeste raakte is dat alle delen van onszelf gezien mogen worden en dan een eigen plek of rol mogen innemen. Zo zijn we wie we zijn. Dan ontstaat er heelheid en eigenheid. Ontroerend om dit te ervaren. 

De natuur kon dit helemaal ondersteunen, we konden dit vaak ervaren door in de natuur te wandelen en aanwezig te zijn.

14-08-2019

Komend cursusjaar ga ik binnen de Rebalancing School werken als docent. Hiervoor ben ik geregistreerd in het CRKBO Register. 

 

Waar ik heel veel zin in heb is het werken in een team van docenten, leren van en met elkaar, het begeleiden van Rebalancers in opleiding, samen ervaren, ontdekken en groeien. 

21-10-2018

Vandaag heb ik een inspirerende 4-daagse masterclass afgesloten over werken met trauma, gegeven door Satyarthi Peloquin. Hij is een van de grondleggers van Rebalancing.
Hij liet ons het werken met trauma ervaren en deelde zijn inzichten. In het kort zijn er 3 aandachtsgebieden.  Het is nodig dat ons hoofd woorden geeft, dat we emoties de ruimte geven en dat we het ontladen van de trauma toestaan. Dit laatste kan door een soort schudden/trillen op te wekken, samen met een langzame en ontspannen adem en stevig lichaamswerk. Dit kan zorgen voor een diepe ontspanning in je lichaam. Zelf merk ik dat mijn lichaam zachter en meer open is geworden. Ook kan ik beter voelen wat ik wel en niet wil.

Ik ben benieuwd wat het jou kan geven.

 

06-09-2018

Deelname aan een symposium over Integrale Zorg. Hoe de zorg aan het veranderen is en welke mogelijkheden er zijn. Mij inspireerde het (onder andere) tot samenwerken met andere zorgverleners.

Complementaire zorg in ziekenhuizen.

25-5-2018
Open interview over wat mijn lichaam mij te vertellen had en hoe ik rebalancer ben geworden.

Het stuk is ook te lezen in:
https://www.foryoumagazine.nl/uitgaven/zwolle/201802/

7-1-2018

Vandaag is de praktijk weer terug-verhuisd naar Dr. Stolteweg 72.
Fijn om weer op de vertrouwde plek te zijn.

Praktijkruimte LichamelijkerWijs
Dr. Stolteweg 72

19-11-2017

Op de vernieuwde website van Rebalancing Nederland mocht ik een stukje schrijven op de pagina waarin Rebalancers worden voorgesteld.
Hier vertel ik mijn persoonlijke verhaal, mijn zoektocht en wat Rebalancing mij bracht.
Klik hier op de link.

Ik ben benieuwd of Rebalancing jou ook zo kan raken.

9-10-2017

Vanaf vandaag is praktijk LichamelijkerWijs tijdelijk verhuisd, dit komt door een verbouwing van het huidige pand Newton. Het gebouw ligt naast het vorige adres: Galilei, Dokter Stolteweg 76-82, eerste etage. Ook in dit pand is een lift aanwezig. In dit gebouw zijn meer therapeuten en behandelaars gevestigd.

Hierbij een eerste indruk van de ruimte:

LichamelijkerWijs in gebouw Galilei

22-9-2017
Op 22 september 2017 werd ik als Rebalancer officieel lid van de VNT (Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten).
Als Natuurgeneeskundig therapeut erkennen we de samenhang van het fysieke lichaam en emotionele, mentale, energetische en spirituele aspecten. Hierbij behandelen we de mens als geheel.

Voor mij voelt het als een rijkdom om op deze manier met mijn cliënten te kunnen werken. Zodat je je persoonlijk kan ontwikkelen en meer in je eigen kracht kan komen.

1-9-2017
LichamelijkerWijs is vanaf heden aangesloten bij de VNT en RBCZ.
Dit betekent onder andere dat er een goede klachtafhandeling is en een intentie van de praktijk om te blijven voldoen aan de kwaliteitseisen, zoals bijvoorbeeld het volgen van nascholing en supervisie.