4-1-2022
Weer een nieuw jaar tegemoet!
Helaas zijn er weer maatregelen nodig voor het verminderen van de corona verspreiding. 
Tijdens de vorige lockdowns moest de praktijk sluiten. Voor veel cliënten was dit een grote teleurstelling en een onderbreking van hun proces.
Het voelt dan ook als een erkenning voor ons werk als complementaire zorgverleners, dat in de huidige lock down de praktijk open kan blijven. Zo blij mee dat ik mijn cliënten kan blijven begeleiden en ondersteunen! Helemaal nu de druk op de gezondheidszorg zo toeneemt.

17-11-2020
Op 10-11-2020 volgde ik een inspirerende scholing over Hersenen en Bewustzijn. 
In ons leven gebeurt er steeds weer ‘iets’, en dat ‘iets’ ervaar jij. Natuurlijk spelen je hersenen een rol in dit ervaren. Maar wist je dat ook je buik en hart informatie verwerkt? Jacob Jolij (cognitief neurowetenschapper) vroeg zich ook af: ‘Wat is bewustzijn nou eigenlijk?’ Hij omschrijft bewustzijn als een ‘fundamentele bouwsteen van het universum naast materie-energie’.
Wat mij het meest bijgebleven is, zijn de verschillende niveau’s van bewustzijn. Bewustzijn van jou, als persoon, van je lichaam, en ook van een ruimer geheel. Als een universele ervaring van bewustzijn.
Zo ervaar ik ook dat hoe meer ik in verbinding ben met mezelf, er ook meer verbinding ontstaat met het grote geheel. Eigenlijk een heel holistische visie, waaruit ik graag werk.

8-5-2020

Vanaf 11 mei kunnen er weer live afspraken worden gemaakt in de praktijk. Uiteraard met de nodige maatregelen. Voor meer informatie over deze maatregelen, neem gerust contact op.

Mocht het te spannend voor je zijn, of heb je klachten waardoor een live afspraak niet mogelijk is. Dan biedt de praktijk ook sessies aan via video-call of telefoon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een focus-gesprek en zelfonderzoek, waarbij je de signalen van je lichaam waarneemt en deze verder kan onderzoeken. Dit brengt je dichter bij jezelf, helpt je te ontspannen en maakt je vrijer. Bel of mail voor meer informatie hierover.

 

1-5-2020

In deze bijzondere tijd, komt er veel op ons af. Het raakt ons allemaal. We staan voor uitdagingen, ook bij mijzelf merkte ik de onrust en spanning die het gaf. Ze brachten me even terug in oude mechanismen, zoals meer controle zoeken en meer zin in snaaien. Hoe ga jij hiermee om? Misschien schiet je in veel denken en malen? Of voel je de spanning in je lichaam toenemen? Verval jij ook in oude gewoonten en kom je er moeilijk van los? We weten niet precies hoe lang dit nog duurt. De onrust door de maatregelen blijft, maar misschien meer dan ooit worden we uitgedaagd om de rust van binnen te vinden.

Afgelopen weken heb ik cliënten kunnen begeleiden om weer meer ontspannen bij zichzelf te kunnen zijn. In een sessie, met een beveiligde video verbinding, begeleid ik mensen met een focusgesprek; tijd voor wat jij voelt en waar jou verlangen naar is… stap voor stap gaan we het zelfonderzoek aan. In het nu, bewuster van wat jij ervaart. Dit geeft meer ruimte en ontspanning, waardoor je met meer rust in het leven staat. Mag ik jou er ook kennis mee laten maken? 

 

1-1-2020

 

Weer een fris nieuw jaar. In de praktijk een paar veranderingen in het meubilair.

 

27-10-2019

 

Van 16-10-2019 t/m 20-10-2019 ben ik 5 dagen bij een training ‘Empowering Presence’ van Nishant Matthews geweest. Een letterlijke vertaling: ‘Bekrachtigen van aanwezig zijn’. Wat mij het meeste raakte is dat alle delen van onszelf gezien mogen worden en dan een eigen plek of rol mogen innemen. Zo zijn we wie we zijn. Dan ontstaat er heelheid en eigenheid. Ontroerend om dit te ervaren. De natuur kon dit helemaal ondersteunen, we konden dit vaak ervaren door in de natuur te wandelen en aanwezig te zijn.

 

14-08-2019

 

Komend cursusjaar ga ik binnen de Rebalancing School werken als docent. Hiervoor ben ik geregistreerd in het CRKBO Register. 

Waar ik heel veel zin in heb is het werken in een team van docenten, leren van en met elkaar, het begeleiden van Rebalancers in opleiding, samen ervaren, ontdekken en groeien. 

 

21-10-2018

 

Vandaag heb ik een inspirerende 4-daagse masterclass afgesloten over werken met trauma, gegeven door Satyarthi Peloquin. Hij is een van de grondleggers van Rebalancing.
Hij liet ons het werken met trauma ervaren en deelde zijn inzichten. In het kort zijn er 3 aandachtsgebieden.  Het is nodig dat ons hoofd woorden geeft, dat we emoties de ruimte geven en dat we het ontladen van de trauma toestaan. Dit laatste kan door een soort schudden/trillen op te wekken, samen met een langzame en ontspannen adem en stevig lichaamswerk. Dit kan zorgen voor een diepe ontspanning in je lichaam. Zelf merk ik dat mijn lichaam zachter en meer open is geworden. Ook kan ik beter voelen wat ik wel en niet wil.

Ik ben benieuwd wat het jou kan geven.

 

06-09-2018

Deelname aan een symposium over Integrale Zorg. Hoe de zorg aan het veranderen is en welke mogelijkheden er zijn. Mij inspireerde het (onder andere) tot samenwerken met andere zorgverleners.

25-5-2018

 

Open interview over wat mijn lichaam mij te vertellen had en hoe ik rebalancer ben geworden.

Het stuk is ook te lezen in:
https://www.foryoumagazine.nl/uitgaven/zwolle/201802/

 

19-11-2017

Op de vernieuwde website van Rebalancing Nederland mocht ik een stukje schrijven op de pagina waarin Rebalancers worden voorgesteld.
Hier vertel ik mijn persoonlijke verhaal, mijn zoektocht en wat Rebalancing mij bracht.
Klik hier op de link.

Ik ben benieuwd of Rebalancing jou ook zo kan raken.

 

22-9-2017

Op 22 september 2017 werd ik als Rebalancer officieel lid van de VNT (Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten).
Als Natuurgeneeskundig therapeut erkennen we de samenhang van het fysieke lichaam en emotionele, mentale, energetische en spirituele aspecten. Hierbij behandelen we de mens als geheel.

Voor mij voelt het als een rijkdom om op deze manier met mijn cliënten te kunnen werken. Zodat je je persoonlijk kan ontwikkelen en meer in je eigen kracht kan komen.

 

1-9-2017

LichamelijkerWijs is vanaf heden aangesloten bij de VNT en RBCZ.
Dit betekent onder andere dat er een goede klachtafhandeling is en een intentie van de praktijk om te blijven voldoen aan de kwaliteitseisen, zoals bijvoorbeeld het volgen van nascholing en supervisie.